Woongebouw Linck in de Brinkhorst

2018 - 2023

Linck is de naam van het natuurinclusieve woongebouw dat momenteel wordt uitgewerkt door het team van ERA Contour (ontwikkelaar & aannemer), jvantspijker & partners (architect), DS (landschapsarchitect), IMd (constructeur), W/E adviseurs (duurzaamheidsadvies) en Thuismakerscollectief (stadspsychologie).

Het woon- en werkgebouw staat aan de Fokkerhaven, aan de Trekvliet, naast de monumentale Fokker Terminal. Het vormt samen met de parkeergarage en de hoge woontoren aan de Binckhorstlaan een ensemble.

Het gebouw staat op een kruising van zandrug en Trekvliet, beiden belangrijke ecologische verbindingen en stepping stones. Het gebouw wil daarin een schakel zijn (Linck), niet een obstakel.

De gevels hebben de nodige voorzieningen voor vleermuizen, gierzwaluwen, insecten en kleine vogels. De beplantingen zijn voor deze extra klanten geselecteerd. De loggia’s maken het voor de kleine dieren mogelijk om het beplante dak van de parkeergarage te bereiken. Het maaiveld wordt ontworpen door de gemeente. We hebben wel alvast aangegeven waar de verbindingen nodig zijn en op welke wijze dat kan worden ingericht.

 

Vernieuwend onderdeel van de natuurinclusieve aanpak is het ontwerp voor de loggia. De loggia is een tuin, ontworpen om geheel beplant te kunnen worden. De verharding kan gemaakt worden waar gewenst. Dit is het omgekeerde van een traditioneel balkon waar het uitgangspunt is verharding en waar ruimte gemaakt kan worden voor beplanting (in bakken).

link naar website ontwikkelaar ERA contour: linckindebinck

Gerelateerde projecten:

items