nextcity.nl

2013 -

De Next city
De volgende stad is de biodiverse stad met een hoge kwaliteit van leven voor mensen, dieren en planten. De toekomstige stad verwelkomt de mens en de natuur, zoals internationaal bekende trendwatcher Lidewij Edelkoort zegt: “We gaan leven met leven”. Wij streven ernaar om de biodiversiteit in de stad te vergroten door natuur te koppelen aan ruimtelijke veranderingen. “We zijn über-eco”, zegt trendwatcher Adjiedj Bakas.

Kwaliteit van het leven
De natuur biedt ons vitale benodigdheden: voedsel, brandstof en medicijnen, maar ook schone lucht, schaduw en een betere stedelijke omgeving. Een grotere rijkdom van soorten wijst op een hogere kwaliteit van leven. Een sterk ecosysteem en grote biodiversiteit zijn ontwerpdragers van de Next city.

Overbruggen van natuur, bouwers en eigenaren
De onderzoekers en ontwerpers van Next City verzamelen en delen succesvolle ontwerpvoorbeelden. Zij ontwikkelen nieuwe oplossingen voor de natuur inclusief het ontwerpen en bouwen met als doel de biodiversiteit in de stad te vergroten. Zij leiden de bouwsector naar de natuur-inclusieve weg en adviseren vastgoedbezitters en bewoners om de biodiversiteit te vergroten door middel van analyses, strategisch advies en oplossingen klaar om te implementeren.

 

voor meer informatie, engelstalig, link door naar http://www.nextcity.nl

 

 

Gerelateerde projecten:

items