Eerste gids voor natuurinclusief ontwerp

2020 -

 

De NL versie van de First Guide to Nature Inclusive Design is hier in te zien.

“Waar kunnen we uw theorie vinden?” Mensen vragen me vaak na een lezing over natuurinclusief ontwerpen. Deze gids is het antwoord op die vraag ”, zegt Maike van Stiphout in de introductie van“ De eerste gids voor natuurinclusief ontwerp”. “Met de projecten die ik in mijn leven realiseerde, heb ik de wereld een beetje veranderd. Ik ben de dochter van een bioloog, die landschapsarchitect werd met liefde voor de natuur. De steden en hun ecosystemen heeft me altijd geintrigeerd. ”

Landschapsarchitecten ontwerpen al met stedelijke ecosystemen. Het is tijd voor architecten en stedenbouwkundigen, opdrachtgevers en de bouwsector om mee te doen. Natuurinclusief ontwerp leidt tot een betere levenskwaliteit voor alle wezens. Stedelijke ecosystemen zijn complex en het ontwerpen ervoor vergt ervaring. Veel kleine stappen in de goede richting hebben al een positieve impact. Dit inzicht heeft ons doen besluiten deze gids voor stadsbouwers te maken. De kennis die door de jaren heen is opgedaan, wordt gekristalliseerd in een compacte, praktische theorie waarin je drie regels volgt om een ​​project meer natuurinclusief te maken dan wanneer deze regels niet worden opgevolgd. Een gemakkelijke start voor beginners. En omdat we nog maar net zijn begonnen met het bouwen voor biodiversiteit, noemen we het de Eerste Gids. Wie is de volgende?

De gids is 25, – euro incl. BTW 9%, plus verzendkosten. Stuur bij bestelling bij DS een e-mail naar info@dsla.nl inclusief het aantal boeken, naam en adres. Je ontvangt een factuur met de verzendkosten en deze wordt na betaling naar je verzonden.

Het is ook verkrijgbaar in de winkel van het Amsterdam Architecture Centre (www.arcam.nl) en u kunt het bestellen op www.architectura.nl en www.naibooksellers.nl. De Engelse versie is als e-pub te downloaden in de Apple bookstore en via Amazon.com.

Gerelateerde projecten:

items